Leven en genieten in Breskens

Een mooi moment om kennis te maken met Breskens is tijdens de visserijfeesten begin augustus elk jaar. Tijdens dit driedaagse feest is het stadje op zijn feestelijkst met een grote braderie, kermis, live muziek en straat theater. Het is er gezellig druk, maar ook nooit te druk. Het is een feest voor jong en oud, voor de bewoners van Breskens en de gasten. Dan ontdek je dat dit mooie stadje met de vuurtoren een prachtige plek is om vakantie te vieren, te wonen en te leven.

Prachtig gelegen aan de Westerschelde

Breskens ligt prachtig aan de Westerschelde. Breskens, Bresjens genoemd in het Zeeuws, ligt in Zeeuws Vlaanderen in de provincie Zeeland. De plaats telde in 2018 nog 4601 inwoners. Breskens ligt in de gemeente Sluis. Het is dus een bescheiden plaatsje wat naast de visserij het voornamelijk moet hebben van de toeristische sector. Rond het dorp liggen een aantal mooie vakantieparken. Het gebied rond Breskens is erg geliefd onder strandliefhebbers en watersporters. Bij Breskens liggen een aantal havens die voor de visserij en watersport worden gebruikt. Breskens is goed bereikbaar per auto doordat het door middel van de Westerschelde in verbinding staat met Vlissingen. Voor voetgangers en fietsers is er een verbinding via een pondje wat overdag regelmatig heen en weer gaat van en naar Breskens.

Wonen in Breskens? Informeer bij makelaarskantoor Wim van de Broecke

Breskens is een mooi stadje om te wonen met een klein maar gezellig centrum. Hier zijn echter genoeg winkels voor een middagje winkelen en dan even te genieten op het terras van een van de aan het strand gelegen paviljoens. Breskens maakt deel uit van de gemeente Sluis. Hierdoor zijn in Breskens of Sluis faciliteiten zoals scholen, gezondheidscentra en dergelijke op kleine afstand aanwezig. De combinatie van een gezellige dorpskern aan de zee maakt het tot een prachtig woonomgeving. Wonen in deze omgeving is op dit moment dan ook erg in trek. Informeer wat voor jou de mogelijkheden zijn bij Wim van de Broecke makelaarskantoor.

Terug naar boven